Prijemu mace u hotel prethodi nekoliko faza. Poželjno je pre nego dovedete macu kod nas da prethodno sami obiđete hotel kako biste se uverili da Vam uslovi odgovaraju, zatim popunili upitnik i kako bismo zajedno definisali sve detalje.

Da bi maca bila primljena u hotel neophodno je redovno vakcinisanje protiv zaraznih bolesti i tretiranje protiv unutrašnjih i spoljnih parazita.

Prijem mace obavlja se u dogovorenom terminu, obavezno je minimum dan pre da definišemo vreme prijema mace, a takođe je važno definisati i datum odlaska mačke. Uvek savetujemo da, osim transportera u koji dovodite macu, sa sobom ponesete i neku stvar, predmet koji će macu mirisom podsećati na dom (jastuk, ćebe, vaša majica, igračka ili slično), kao i malo korišćenog posipa koji ćemo pomešati sa novim. Mirisi su mačkama jako važni i puno pomažu u procesu macine adaptacije na novo okruženje.

Ako macu prvi put dovodite u hotel preporučljivo je da se prijem obavi dan pre Vašeg odlaska na put, ako ste u mogućnosti, jer iz iskustva znamo da su ljudi uvek pomalo nervozni pred put, a svakako da nam je svima cilj da se proces prijema obavi u staloženom stanju kako bi maca imala svoj mir.

Prilikom dolaska u hotel najbolje je transporter sa macom predati osoblju, koje će macu smestiti u unapred pripremeljni apartman u kome je čekaju hrana, posip i voda. Osoblje hotela će potom korišćeni posip, koji ste poneli od kuće, pomešati sa novim, a predmete koji će macu mirisom podsećati na dom rasporediti po apartmanu. Zajedno sa osobljem hotela otvorite vrata transportera i pustite macu da sama dalje bira šta će uraditi. Neke mace će odmah izaći iz transportera, neke će ipak odabrati da prvo iz te pozicije skeniraju osoblje i novi prostor. Ne treba macu prisiljavati, već je pustiti da sama odabere šta će uraditi.

Insistiranje vlasnika da se maca odmah pusti da šeta po prostoru hotela je pogrešno i može uznemiriti macu, te negativno uticati na njen dalji boravak u hotelu. Najbolje je slušati instrukcije iskusnog osoblja.

Dok maca, iz svoje sobe, osmatra situaciju oko sebe vi ćete popuniti Dogovor o čuvanju, ako to niste uradili prilikom posete hotela. Preporučljivo je da se zadržite u hotelu dvadesetak minuta.

Važno je da znate da je većini maca potrebno određeno vreme da se privikne na nove okolnosti. Često se dešava da maca prvog dana odbija bilo kakav odnos sa osobljem, a da se već sutra ujutro situacija potpuno promeni, ovakvo ponašanje smatra se uobičajenim.

Tokom macinog boravka u hotelu slaćemo vam tekstualne, foto i-ili video izveštaje, prema unapred dogovorenom planu. U slučaju da dođe do bilo kakve drastične promene u macinom ponašanju ili zdravstvenom stanju odmah ćemo vas obavestiti.

Mace tokom dana imaju šetnje po ostatku prostora prema svojoj želji, a u skladu sa rasporedom osoblja hotela, bez kontakta sa drugim macama.

Pročitajte pravila, uslove i obaveze ovde.

Za sve dodatne informacije pozovite nas na 0628375679 ili nam pišite na našoj Facebook stranici, Instagram profilu ili mejlu.

 

Podeli
Sledeći tekst

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *