Ne znajući da postoje hoteli i pansioni za mačke puno ljudi prilikom odlaska na put odluči da svoje ljubimce ostave kod prijatelja, rođaka, kumova koji nemaju svoje mace. U tekstu ispod možete pogledati neke od komplikacija koje se redovno dešavaju u ovakvim situacijama.

Mace pobegulje

Mace su po prirodi veoma radoznale i koliko god da imaju prostora na raspolaganju one uglavnom imaju želju da bace oko ili prošetaju i van tog prostora. Vi ste već navikli da redovno vodite računa kada otvarate ulazna vrata ili provetravate stan, možda  ste i prozore obezbedili postavljanjem žaštitne žice ili mreže. Međutim, vaši prijatelji ili rođaci kojima planirate da ostavite macu na tih nekoliko dana možda i nemaju te navike i uslove. Tako se nažalost često desi da mace šmugnu dok kum, tetka ili brat ulaze u kuću ili dok je prozor otvoren. OK, može to i Vama da se desi, ali vi poznajete svoju macu i znate kako da odreagujete. A i maci je poznata teritorija, pa zna koje je opasnosti vrebaju.

Opasni predmeti i situacije

Jesu mace veoma inteligentne i pažljive, ali ipak vi ipak vodite računa gde i kako ostavljate raznorazne predmete koji mogu biti uzrok povrede, poput vrele pegle, oštrog noža, itd. Takođe, vi sigurno proveravate da li se vaša ljubimica možda sakrila u veš mašini pre nego što je uključite, jer je poznato da vole da se igraju žmurke. Zapitajte se da li vaš prijatelj ili rođak zna sve ove cake.

Fiziološke potrebe

Čišćenje posipa, redovno menjanje vode i davanje hrane deo su vaše svakodnevne rutine, ali setite se da je bilo potrebno vreme da vam to ”uđe u krv”. Da li ste 100% sigurni da će i onaj kome ostavite vašu macu na par dana odmah sve ovo ”pohvatati” i uspeti da čuvanje mace ukopi sa svojim svakodnevnim obavezama? Da ne pominjemo vreme koje će Vam biti potrebno da objasnite šta maca sme da jede šta ne i kako ona sama ume da razlikuje svoj posip od saksije sa cvećem i tepiha.

Čist račun, duga ljubav

Ipak čuvanje mace i nije tako jednostavno. U slučaju da neki prijatelj ili rođak prihvati da pazi macu tih nekoliko dana velika je verovatnoća da će vam to ”izaći na nos”, na primer ako se Vaša maca bude poigrala tetkinim fikusom ili reši da naoštri svoje kandže na novoj kožnoj garnituri… Na kraju može Vas koštati živaca i više novca nego da macu smestite u neki pansion ili hotel za mačke i bezbrižno uživate dok ste na putovanju. Više o uslovima boravka maca u hotelu pročitajte ovde.

Zakažite posetu ili rezervišite mesto na 062 83 75 679 (poziv, Viber….), ili putem Facebook strane Hotel za mačke Cat City.

Podeli
Prethodni tekstSledeći tekst