Odlučili ste da vaša mačka, iz bilo kog razloga, neko vreme provede u pansionu-hotelu za mačke, a do sada niste imali ovakvu vrstu iskustava. Naravno, nije lako odabrati u koji ćete pansion ili hotel ostaviti svoje voljeno biće, te ćemo pokušati da Vam kroz ovaj tekst pomognemo barem malo u donošenju ove teške odluke.

Savetujemo Vam da prvo napravite spisak postojećih hotela i pansiona za mačke i krenete redom da obilazite njihove sajtove i profile ili stranice na društvenim mrežama. Ovim putem možete dobiti puno informacija koje će Vam pomoći u odabiru hotela ili pansiona za mačke koji bi Vama najviše odgovorao. Obratite pažnju na foto i video sadržaje, ocene ljudi koji su već poverili svoje mačke na čuvanje datom pansionu ili hotelu, statuse-postove koje pansioni i hoteli objavljuju. Takođe potražite i informacije o tome koliko dugo već postoje, koliko su maca ugostili, koji su uslovi za prijem i boravak maca, itd. Ovim procesom trebalo bi da dobijete kakvu-takvu sliku i suzite izbor na nekoliko pansiona-hotela za mace koje ćete kontaktirati slanjem poruke ili pozivom i zakazati posetu. Prilikom posete obratite pažnju na:

  • Prostor  Veoma je važno da prostor bude prilagođen macama u smislu funkcionalnosti i bezbednosti. Posebno obratite pažnju na izlaze, jer sva vrata i prozori moraju biti maksimalno obezbeđeni kako bi sprečili neželjeni izlazak.
  • Kontakt  Iako bi mnogi želeli da se njihova mačka druži sa drugim mačkama u praksi je to skoro nemoguća misija. Mačke i nisu toliko druželjubive prema drugim macama koje ne poznaju, te se nikako ne preporučuje spajanje maca, jer rizici od povreda ili drugih komplikacija koje mogu uticati na zdravstveno stanje vaše mačke su veliki, a posledice mogu biti katastrofalne. Zato obratite pažnju da li pansioni i hoteli imaju mogućnost da svaka maca ima svoj prostor uz podrazumevane šetnje bez fizičkog kontakta sa drugim mačkama.
  • Higijena  Podrazumeva se da prostor mora biti čist i uredan. Takođe pogledajte da li pansion-hotel ima dovoljan broj obezbeđenih prozora koji omogućavaju prirodnu ventilaciju prostora.
  • Osoblje  Nije lako na osnovu jednog razgovora proceniti da li je osoblje iskusno, stručno i posvećeno, ali kombinacijom razgovora uživo i na osnovu utisaka koje su na društvenim mrežama napisali oni koji su već koristili usluge određenog hotela ili pansiona za mačke može se dobiti jasnija slika.

Kada je reč o nekim opštim uslovima za prijem mace, neophodno je da mace budu redovno vakcinisane i tretirane protiv parazita.

Takođe obratite pažnju na to da li pansion-hotel traži da, uprkos tome što inače ne radite, isečete maci nokte. Preporuka je da u širokom luku zaobiđete takav pansion-hotel. Trebalo bi da se podrazumeva da je prostor prilagođen macama i da ne postoji bojazan da će mace oštetiti inventar, jer valjda on i jeste tu zbog njiih. Mnogi pansioni-hoteli ovo traže i iz razloga što dozvoljavaju druženje među gostima ili se plaše da mace povrede osoblje. U svakom slučaju, reč je o nestručnom osoblju koje ne vodi računa na adekvatan način o mačkama.

Veoma je važno da li pansion-hotel ima pripremljen Ugovor o čuvanju koji svojim sadržajem štiti vas i vaše mačke a sebe obavezuje na pružanje adekvatne brige. Pečatirani Ugovor o čuvanju mačaka takođe vam može pružiti informaciju da li zapravo mačku dovodite u pansion-hotel koji ispunjava sve zakonske norme.

Preporuke osoba koje su svoje mace dovodili u Cat City

Kao što vidite, pronalaženje adekvatnog pansiona-hotela za mačke u odsustvu nedostatka preporuke neke Vama bliske i osobe od poverenja nije baš jednostavan proces, ali svakako da Vaše mace zaslužuju da ovoj odluci priđete odgovorno i posvećeno.

Ovde lajkujte Facebook stranicu hotela za mačke Cat City, Instagram profil pogledajte ovde, na ovom linku pogledajte slike, a putem broja 0628375679 zakažite obilazak i na vreme rezervišite apartman za svoje ljubimce.

Podeli
Prethodni tekstSledeći tekst

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *