Ovo je čuveno pitanje koje skoro svi oni koji imaju mačke postavljaju sebi kada treba negde da otputuju, adaptiraju dom ili su iz bilo kog drugog razloga primorani da se na neko vreme odvoje od svog ljubimca. Skoro svi. Preko 400 ljubitelja mačaka je prestalo da se time opterećuje, jer su našli trajno rešenje.

Do pre nekoliko godina ovo je zaista bilo centralno pitanje u situacijama kada su vlasnici mačaka morali na put, a mnogi nisu i po desetak godina napuštali svoje domove baš iz razloga jer nisu imali odgovor. Vlasnici maca pokušavali su da ovu situaciju reše ostavljanjem mace kod prijatelja ili rođaka ili su mace ostavili kod kuće zamolivši prijatelje ili rođake da ih obilaze. Iskustva ljudi koji su na jedan od ova dva načina rešavali privremeno zbrinjavanje maca su različita, ali uglavnom ne baš pozitivna, jer niko ne želi na sebe da preuzmu nametnutu obavezu pa makar trajala ona i samo tri dana, a da ne pričamo o bežanju ljubimaca pošto osobe koje nemaju mačku nemaju naviku da konstantno vode računa da li su sva vrata i prozori zatvoreni. O tome šta se sve može desiti kada poverite mačku na čuvanje onome ko nema svoju mačku pročitajte ovde. Takođe, u praksi je skoro nemoguće uspešno da funksioniše i varijanta kada svoje ljubimce ostavite privremeno kod prijatelja ili rođaka koji već imaju svoje mace, o čemu detaljnije možete pročitati u ovom tekstu.

Kao najbolje rešenje nameću se pansioni i hoteli za mačke, jer u njima rade profesionalci koji se svakodnevno susreću sa različitim macama i zakonom su obavezani da na najbolji način vode brigu o njiima. Naravno, kao i u svakom poslu ima onih koji svoj posao obavljaju sa manje ili više ljubavi ili na kvalitetan ili manje kvalitetan način. Ovde možete pročitati tekst pod nazivom Kako odabrati pansion-hotel za mačku.

Onih 400 i nešto ljudi, pomenutih na početku teksta, svoj problem trajno su rešili odabirom hotela za mačke Cat City da vodi računa o njihovoj mački kada su sprečeni. Ovde lajkujte Facebook stranicu  popularnog Mačkograda, Instagram profil posetite klikom ovde, putem broja 00 381 62 83 75 679 zakažite obilazak i na vreme rezervišite apartman za svoje ljubimce.

Podeli
Prethodni tekstSledeći tekst